Sugar Free Coconut Cheesecakes. Кокосові Сирнички Без Цукру.



On Saturday morning, I've decided to make something different with the country style cheese I like so much. Cheese is a very good source of complete protein, so it is often on my menu, and, no wonder, I get bored from it once in a while.

When you see cheese as a recipe ingredient, what is the first thought that comes to your mind? Cheesecake, maybe ;) Well, today I'll share with you a quick and simple recipe for The Sugar Free Coconut Cheesecakes. These cheesecakes could be your breakfast or snack. Either way, you'll get complete protein and complex carbohydrates. This combination should make you feel satisfied for a while. Warning: For those of you who really prefer sweet foods these cakes might seem plain. If you desire, you can add sugar to the recipe or, simply, top the cheesecakes with the honey or maple syrup.






Ingredients:

  • 400 g country style cheese
  • 1 large egg
  • 3/4 cup Greek yogurt
  • 1 cup oat flour
  • 1/4 teaspoon sea salt
  • 1/4 teaspoon baking powder
  • 50 g shredded coconut, unsweetened
  • 1/2- 1 tablespoon olive oil

Method:

  1. In a large bowl, combine the cheese, egg and yogurt, and then add the flour, salt, baking powder and coconut. Mix well.
  2. Preheat the skillet and add 1/2 tablespoon of olive oil to it. 
  3. With damp hands form the cheese mixture into the cakes and transfer them to preheated skillet. Cook the cakes on both sides until they become lightly brown at the edges.
  4. When serving, top the cakes with the berries and extra shredded coconut. You can save these cakes for later. Just keep them in the refrigerator for future consumption. 


Кокосові Сирнички Без Цукру


У суботній ранок мені захотілося приготувати щось інше із сиру, який я так полюбляю. Сир- чудове джерело повноцінних білків, і часто присутній у моєму меню, але хочеться трохи змін.

Якщо подивитися на сир, як інгредієнт у рецепті, що перше приходить вам на думку? Мені особисто- сирнички :)

Сьогодні ділюся з вами рецептом сирничків з кокосовим смаком, які не містять цукру. Ці сирнички можуть бути вашим сніданком або перекусом. У кожному разі вони поєднують у собі повноцінні білки та комплексні вуглеводи- комбінація, яка вгамує ваш голод на певний час. Застереження: для тих, хто надає перевагу солодким сирничкам, ці сирнички можуть видатись несмачними. Тому, при бажанні, можете все-таки додати цукор або мед, або кленовий сироп до рецепту. 


Інгредієнти:


  • 400 г сиру
  • 1 велике яйце
  • 3/4 скл Грецького (натурального) йогурту
  • 1 скл вівсяного борошна
  • 1/4 ч.л. морської солі
  • 1/4 ч.л. порошку до випічки
  • 50 г кокосової стружки (непідсолодженої)
  • 1/2- 1 ст.л. оливкової олії

Метод:

  1. У великоій мисці зкомбінуйте сир, яйце та йогурт. Тоді додайте борошно, сіль, порошок для випічки та кокосову стружку. Добре перемішайте. 
  2. Нагрійте пательню та додайте 1/2 ст.л. олії. 
  3. Мокрими руками сформуйте сирнички та перекладіть до розігрітої пательні. 
  4. Готуйте сирнички з двок боків, доки вони не підрум'янятсья.
  5. При подачі на стіл додайте до сирничків ягоди та ще трохи кокосової стружки. 
  6. Сирнички можна зберігати на потім у холодильнику.