Raw Cacao Nibs Protein Bars. Сирі Протеїнові Батончики з Кусочками Бобів Какао.


DIY protein bars are quite popular in my blog and I cannot get enough of them, to be honest. They are so versatile delicious, nutritious and convenient. By having a basic recipe, you can experiment with endless variations of your own. You can replace the walnuts with the almonds, for example, or with the sunflower seeds. Each time, you get a new flavour and a pleasant surprise for your taste buds :)


Cacao nibs create a uniqueness of today's protein bars. Yes, there is no chocolate this time. Well, at least, not in the form many of us are used to eat it.

Cacao nibs add crunch and bitter taste to the protein bars. The aroma they create make the protein bars irresistable.


Ingredients:

  • 25 g cacao nibs
  • 100 g sunflower seeds
  • 30 g protein powder
  • 25 g rolled oats
  • 15 g chia seeds
  • 60 g coconut oil, melted
  • 1/4 teaspoon sea salt
  • 4 pitted dates
  • 2 tablespoons raw cacao
  • 1/2 teaspoon vanilla

Method:

  1. Line a container (or loaf pan) with wax paper and set aside.
  2. Ground the sunflower seeds in food processor and then add the protein, oats, chia seeds and cacao nibs. Process the ingredients until finely grounded. Transfer the mixture to a bowl.  
            
  3. Process the dates with the salt, cacao, vanilla and coconut oil. Process the ingredients until well pureed.
  4. Add the cacao mixture to the dry mixture and fold in well to incorporate.  
     
  5. Transfer the final mixture to the prepared container and refrigerate it until set.    
  6. Slice into bars and enjoy.   

            

What I love the most about these bars is their crunchy texture. Ground, but not overprocessed, sunflower seeds, chia seeds and cacao nibs create this yummy specialty.

Сирі Протеїнові Батончики з Кусочками Бобів Какао



Протеїнові батончики, як ви вже, мабуть, зауважили становлять значну частину рецептів у моєму блозі. І це недаремно, бо власноруч зроблені батончики є дуже універсальні: прості у приготуванні, смачні, та практичні. І ще добавлю, що їхня різноманітність не має меж. Маючи лише базовий рецепт, ви можете створювати свої варіації цих корисних смаколиків. Кожний раз, роблячи прості заміни, як соняшникове насіння замість мигдаля, наприклад, чи лісові горішки замість грецьких горіхів, ви створюєте новий смак та робите приємний сюрприз для своїх смакових рецепторів.

Сьогоднішні протеїнові батончики є унікальні, бо містять кусочки бобіб какао. Таких у моєму блозі ще не було. Так, сьогодні обійдемося без готового шоколаду. Розчарувалися? Нема чого, адже боби какао- це саме те, з чого і виготовляється шоколад, який більшість з нас так полюбляють.

Кусочки бобіб какао мають гіркий смак, хрумку текстуру та аромат, від якого можна збожеволіти: настільки він полонить, бо одразу уявляється горня гарячого шоколаду.



Інгредієнти:

  • 25 г кусочків бобів какао
  • 100 г соняшникового насіння
  • 30 г протеїнового порошку
  • 25 г вівсяних пластівців (нешвидкого приготування)
  • 15 г насіння чіа
  • 60 г кокосової олії, розтопленої
  • 1/4 ч. л. морської солі
  • 4 фініки, без кісточок
  • 2 ст.л. какао
  • 1/2 ч.л. ванілі

Метод:

  1. Застеліть контейнер чи формочку до випікання пергаментним папером та відкладіть у сторону.
  2. У блендері змеліть соняшникове насіння, але не дуже дрібно, щоб майбутні батончики не втратили свою хрумкість. Тоді добавте протеїн, вівсяні пластівці, чіа насіння та кусочки бобів какао. Зблендуйте усі інгредієнти декілька пульсів. Перекладіть суміш до миски. 
  3. Пропульсуйте у блендері фініки, сіль, какао, ваніль та кокосову олію до утворення пюре.
  4. Добавте какао суміш до сухої суміші та змішайте їх разом. 
  5. Перекладіть кіінцеву суміш до контейнера чи формочки та втрамбуйте. Поставте до холодильника, щоб суміш затверділа. 
  6. Наріжте на батончики та смакуйте. 

      
Найбільше, що мені до вподоби у цих батончиках- це їхня хрумкість. Не до кінця змелене соняшникове насіння, насіння чіа та кусочки бобів какао створюють таку смачну якість.