Coconut Carrot Buckwheat Cookies. Кокосово-Морквяні Гречані Печення.


My sugar detox journey continues, and so my sugar-free recipes keep coming to my blog :)
During week 2 of my sugar detox I've added carrots and high fiber whole-grains. It is important, not to go overboard with them. Add just one portion a day, about 2-3 crackers, or 1-2 of these carrot cookies, or 2-3 tablespoons cooked whole-grains. Also, make sure you combine your grains with healthy fats and protein in order to slow down the carb digestion.


Today, I am sharing with you sugar-free and sugar substitute free cookies. The taste of the cookie overall is quite neutral. The only naturally sweet ingredients in this recipe are carrot and coconut.The final texture result is a combination of crispness on the outside and softness on the inside. The carrot cookies can be stored in the refrigerator or freezer for later consumption.



Ingredients:

  • 3/4 cup shredded carrots (about 1 medium carrot)
  • 40 g buckwheat flour
  • 30 g whole-grain flour
  • 40 g protein powder with no artificial sweeteners
  • 1 large spoon coconut flour
  • 1 teaspoon baking powder
  • cinnamon
  • 2-3 tablespoons shredded coconut, unsweetened
  • 20 g coconut oil, melted
  • about one glass of filtered water

Method:

  1. Heat the oven to 350'F (180'C) and line a baking sheet with parchment paper or aluminum foil.
  2. In a large bowl, mix all the ingredients, except water.
  3. Then slowly add water; try to reach the consistency of wet sand.
  4. Using large spoon, place the dough on the baking pan; pat gently on the top of the cookies to flatten them a bit.
  5. Bake the cookies for about 20 minutes, or until lightly brown at the edges.









Кокосово-Морквяні Гречані Печення



Мій цукровий детокс продовжується, тому продовжую заповнювати свій блог рецептами без цукру.

Впродовж другого тижня детоксу я добавила до свого меню моркву та цільно-зернові з високим вмістом клітчатки. Важливо, не перегнути палицю з ними, адже всі ваші старання у перші дні детоксу можуть піти на смарку. Дотримуйтеся денної порції (бажана норма під час детоксу), 2-3 цільно-зернові крекери, або 1-2 ось цих морквяних печення, які пропоную сьогодні, або 2-3 столові ложки відварених зернових (гречки, наприклад).

Також зверніть увагу, що зернові під час детоксу слід вживати у поєднанні зі здоровими жирами та білками, щоб сповільнити засвоєння вуглеводів, від яких ваш oрганізм вже встиг відвикнути.

Сьогодні ділюся з вами рецептом печення, яке не містить ні цукру, ну цукро-замінників. В цілому, смак печення досить нейтральний, але, повірте мені, після перших днів детоксу, вони здаватимуться вам солодкими, адже в них є такі природньо-солодкі інгредієнти, як морква та кокос. Текстура печення неоднорідна: хрумкі зкраю та м'ягкі всередині. Печення можна зберігати на потім, поклавши їх до холодильника чи морозильної камери.



Інгредієнти:

  • 3/4 склянки тертої на дрібній тертці моркви (~ 1 середня морквина)
  • 40 г гречаного борошна
  • 30 г цільно-зернового борошна
  • 40 г протеїну (без підсолоджувачів)
  • 1 велика ложка кокосового борошна
  • 1 чайна ложечка порошку до випічки
  • кориця
  • 2-3 столові ложки кокосової стружки, непідсолодженої
  • 20 г розтопленої кокосової олії
  • 1 склянка фільтрованої води

Метод:

  1. Нагрійте духовку до 180'C та застеліть бритванку пергаментним папером або фольгою.
  2. У великій посудині змішайте до купи всі інгредієнти, окрім води.
  3. Повільно добавляте воду та розмішуйте тісто; намагайтеся досягнути консистенції мокрого піску.
  4. Використовуючи ложку, накладіть печення на бритванку та легенько приплюсніть кожне з них.
  5. Запікайте печення приблизно 20 хвилин, або доки краї не пiдрум'яняться.