Black Bean Protein Muffins. Протеїнові Кекси з Чорної Фасолі.



Black Bean recipe was already in my blog earlier, I've made protein bars from them.

This time, I've decided to bake the muffins which, in my opinion, look more festive, even playful than just simple bars. I've also changed the ingredient list a bit by adding either dark sultana raisins, or walnuts. So, there are two variations to this recipe.




Ingredients:


For the muffins:

  • 400 g cooked black beans, drained and rinsed
  • 4 scoops whey protein concentrate, chocolate flavor
  • 2 large eggs
  • 2 tablespoons water, room temperature
  • 0.5 cup raw cacao
  • 4 pitted dates
  • 1 tablespoon coconut oil, melted
  • 0.5 teaspoon baking powder
  • 0.5 cup dark sultana raisins or chopped walnuts, depending on your taste

For the decoration:

  • 50 g dark chocolate, chopped, for the raisin muffins or 50 g chopped walnuts for the nut muffins

Method:

  1. Preheat oven to 350'F (190'C).
  2. In a blender, process black beans, whey protein, eggs, water, cacao, dates, coconut oil and baking powder until smooth.
  3. Pour into a large bowl and add either raisins or chopped nuts. 
  4. Place baking-cup liners in a 12-cup muffin pan. Spoon a heaping 2/3 cupful into each muffin cup. Sprinkle either dark chocolate pieces or chopped nuts on top. Bake in oven until a wooden toothpick inserted in center comes out clean, 25 to 30 minutes. Cool in pan 5 minutes; remove muffins to a wire rack and cool completely, about 20 minutes. 

Протеїнові Кекси з Чорної Фасолі



Рецепт з чорної фасолі вже був у мене в блозі: я пекла батончики. Цього разу вирішила зробити кекси. Кексики виглядають більш святково та веселіше. Саме те, що треба у такі похмурі зимові дні, як зараз у Львові. Рецепт я трохи змінила: добавила темні родзинки киш миш та горіхи. У мене вийшли два варіанти кексів. Обирайте собі під настрій. 



Інгредієнти:


Для кексів:

  • 400 г відвареної чорноі фасолі, процідженої та промитої
  • 4 скупи протеїну з шоколадним смаком
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки води кімнатної температури
  • 0.5 склянки какао
  • 4 фініки, без кісточок
  • 1 столова ложка кокосової олії, розтопленої
  • 0.5 чайної ложки порошку до випічки
  • 0.5 склянки темних родзинок киш миш або 0.5 склянки грецьких горіхів, в залежності від вашого вибору

Для декорації:

  • 50 г подрібненого темного шоколаду або 50 г горіхів

Метод:


  1. Нагрійте духовку до 190'C.
  2. У блендері змішайте чорну фасолю, протеїн, яйця, воду, какао, фініки, кокосову олію та порошок для випічки, щоб вийшла однорідна маса. 
  3. Налийте суміш до глибокої посудини та додайте або родзинки, або горіхи, в залежності, що вам більше до вподоби. 
  4. Викладіть паперові кошики у бритванці для випікання кексів на 12 штук. Ложкою накладайте  кексову суміш, заповнюючи ячейки на 2/3. Зверху посипте або темним шоколадом, або горіхами. Запікайте, доки дерев'яна зубочистка, вставлена у середину кекса, не буде виходити чистою. Приблизно 25-30 хвилин. Зачекайте 5 хвилин перед тим, як виставляти кекси охолоджувати.