Black Bean Protein Muffins. Протеїнові Кекси з Чорної Фасолі.
This time, I've decided to bake the muffins which, in my opinion, look more festive, even playful than just simple bars. I've also changed the ingredient list a bit by adding either dark sultana raisins, or walnuts. So, there are two variations to this recipe.
Ingredients:
For the muffins:
- 400 g cooked black beans, drained and rinsed
- 4 scoops whey protein concentrate, chocolate flavor
- 2 large eggs
- 2 tablespoons water, room temperature
- 0.5 cup raw cacao
- 4 pitted dates
- 1 tablespoon coconut oil, melted
- 0.5 teaspoon baking powder
- 0.5 cup dark sultana raisins or chopped walnuts, depending on your taste
For the decoration:
- 50 g dark chocolate, chopped, for the raisin muffins or 50 g chopped walnuts for the nut muffins
Method:
- Preheat oven to 350'F (190'C).
- In a blender, process black beans, whey protein, eggs, water, cacao, dates, coconut oil and baking powder until smooth.
- Pour into a large bowl and add either raisins or chopped nuts.
- Place baking-cup liners in a 12-cup muffin pan. Spoon a heaping 2/3 cupful into each muffin cup. Sprinkle either dark chocolate pieces or chopped nuts on top. Bake in oven until a wooden toothpick inserted in center comes out clean, 25 to 30 minutes. Cool in pan 5 minutes; remove muffins to a wire rack and cool completely, about 20 minutes.
Протеїнові Кекси з Чорної Фасолі
Рецепт з чорної фасолі вже був у мене в блозі: я пекла батончики. Цього разу вирішила зробити кекси. Кексики виглядають більш святково та веселіше. Саме те, що треба у такі похмурі зимові дні, як зараз у Львові. Рецепт я трохи змінила: добавила темні родзинки киш миш та горіхи. У мене вийшли два варіанти кексів. Обирайте собі під настрій.
Інгредієнти:
Для кексів:
- 400 г відвареної чорноі фасолі, процідженої та промитої
- 4 скупи протеїну з шоколадним смаком
- 2 яйця
- 2 столові ложки води кімнатної температури
- 0.5 склянки какао
- 4 фініки, без кісточок
- 1 столова ложка кокосової олії, розтопленої
- 0.5 чайної ложки порошку до випічки
- 0.5 склянки темних родзинок киш миш або 0.5 склянки грецьких горіхів, в залежності від вашого вибору
Для декорації:
- 50 г подрібненого темного шоколаду або 50 г горіхів
Метод:
- Нагрійте духовку до 190'C.
- У блендері змішайте чорну фасолю, протеїн, яйця, воду, какао, фініки, кокосову олію та порошок для випічки, щоб вийшла однорідна маса.
- Налийте суміш до глибокої посудини та додайте або родзинки, або горіхи, в залежності, що вам більше до вподоби.
- Викладіть паперові кошики у бритванці для випікання кексів на 12 штук. Ложкою накладайте кексову суміш, заповнюючи ячейки на 2/3. Зверху посипте або темним шоколадом, або горіхами. Запікайте, доки дерев'яна зубочистка, вставлена у середину кекса, не буде виходити чистою. Приблизно 25-30 хвилин. Зачекайте 5 хвилин перед тим, як виставляти кекси охолоджувати.
Comments
Post a Comment