Seasonal healthy foods: Pumpkin pancakes. Сезонні здорові страви: Гарбузові млинці.
INGREDIENTS
- 1 cup pumpkin puree
- ¼ cup milk of choice or water
- 2 tbsp olive oil (or butter, melted)
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tsp honey
- 2 eggs
- 1 cup oat flour
- ½ tsp baking soda
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground nutmeg
INSTRUCTIONS
- In a small mixing bowl, stir together the pumpkin puree, milk (or water), olive oil (or butter), lemon juice and honey. Beat in the eggs.
- In a medium bowl, whisk together the oat flour, baking soda, salt and spices.
- Pour the wet mix into dry ingredients. With a big spoon, stir just until the dry ingredients are thoroughly moistened. Do not overmix! Let the batter sit for 10 minutes.
- Heat a non-stick pan over medium-low heat.
- Once the surface of the pan is hot enough, pour ¼ cup of batter onto the pan. Let the pancake cook for about 3 minutes, until bubbles begin to form around the edges of the cake.
- Once the underside is lightly golden, flip it with a spatula and cook for another 90 seconds or so, until golden brown on both sides.
- Serve the pancakes immediately. Enjoy!
Wonderful addition to these pancakes: Greek yogurt, honey and nuts.
Гарбузові млинці.
Інгредієнти:
- 1 скл гарбузового пюре
- 1/4 скл молока чи води
- 2 ст.л. олії чи масла (розтопленого)
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л. меду
- 2 яйця
- 1 скл вівсяного борошна
- 1/2 ч.л. порошка до печива
- 1/2 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. кориці
- 1/2 ч.л. мускатного горіха
- 1/4 ч.л. меленого імбиру
Інструкції:
- Перемішати у мисочці гарбузове пюре, молоко (воду), олію (масло) та лимонний сік. Додати 2 яйця.
- Окремо переміштаи вівсяне борошно, порошок до печива, сіль та спеції.
- Додати мокру суміш до сихих інгредієнтів. Перемішати і залишити на 10 хвилин.
- Підігріти пательню, що не пригорає.
- Без застосування олії готуємо млинці. Гріємо з овоб боків, поки не підрумяняться краї.
- Подавати гарячими і смакувати.
Гарне доповнення: грецький йогурт, мед та горіхи.
Comments
Post a Comment