Seasonal healthy foods: Pumpkin pancakes. Сезонні здорові страви: Гарбузові млинці.



INGREDIENTS

  • 1 cup pumpkin puree
  • ¼ cup milk of choice or water
  • 2 tbsp olive oil (or butter, melted)
  • 1 tbsp lemon juice
  • 1 tsp honey
  • 2 eggs
  • 1 cup oat flour 
  • ½ tsp baking soda
  • ½ tsp salt
  • ½ tsp ground cinnamon
  • ½ tsp ground ginger
  • ¼ tsp ground nutmeg



INSTRUCTIONS
  1. In a small mixing bowl, stir together the pumpkin puree, milk (or water), olive oil (or butter), lemon juice and  honey. Beat in the eggs. 
  2. In a medium bowl, whisk together the oat flour, baking soda, salt and spices.
  3.  Pour the wet mix into dry ingredients. With a big spoon, stir just until the dry ingredients are thoroughly moistened. Do not overmix! Let the batter sit for 10 minutes.
  4. Heat a non-stick pan over medium-low heat. 
  5. Once the surface of the pan is hot enough, pour ¼ cup of batter onto the pan. Let the pancake cook for about 3 minutes, until bubbles begin to form around the edges of the cake.
  6. Once the underside is lightly golden, flip it with a spatula and cook for another 90 seconds or so, until golden brown on both sides. 
  7. Serve the pancakes immediately. Enjoy!
Wonderful addition to these pancakes: Greek yogurt, honey and nuts.



Гарбузові млинці.


Інгредієнти:

  • 1 скл гарбузового пюре
  • 1/4 скл молока чи води
  • 2 ст.л. олії чи масла (розтопленого)
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. меду
  • 2 яйця
  • 1 скл вівсяного борошна
  • 1/2 ч.л. порошка до печива
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. кориці
  • 1/2 ч.л. мускатного горіха
  • 1/4 ч.л. меленого імбиру

Інструкції:


  1.  Перемішати у мисочці гарбузове пюре, молоко (воду), олію (масло) та лимонний сік. Додати 2 яйця. 
  2.  Окремо переміштаи вівсяне борошно, порошок до печива, сіль та спеції.
  3.  Додати мокру суміш до сихих інгредієнтів. Перемішати і залишити на 10 хвилин.
  4.  Підігріти пательню, що не пригорає.
  5.  Без застосування олії готуємо млинці. Гріємо з овоб боків, поки не підрумяняться краї.
  6.  Подавати гарячими і смакувати.

Гарне доповнення: грецький йогурт, мед та горіхи. 

Comments