Simple Healthy Dinner Idea. Stuffed Chicken breast. Проста і здорова вечеря. Куряче філе з начинкою.


Tired of chicken breast? How about some variations that could make a plain chicken breast taste better.



Today, I would like to share with you a healthy dinner option: Stuffed Chicken Breast. It is quick and simple dinner idea that, I hope, many of you would love to add it to your evenings.

More to say, you can play with stuffing, depending on your own taste priorities.

Today's option for stuffing is a mix of zucchini and carrot. I've chosen it because of the season.

Recipe

Makes 4 servings

Ingredients:
  • 1 medium zucchini
  • 2 medium carrots
  • 4 chicken breasts
  • salt, pepper to taste
Instructions:
  1. Shred zucchini and carrots.
  2. With a sharp knife make a cut in each chicken breast (choose the thickest side). Make sure not to cut through the other side of chicken breast. Your goal: to make a pocket-like opening, which you can stuff. 
  3. Put the stuffing inside the "pockets". Close with wooden toothpicks.
  4. Season with salt and pepper.
  5. Cook on non-grease skillet. First, each side for one minute. Then, cover the skillet, and cook for additional ten minutes, or until done. 
Enjoy!


U: Втомилися від курячого філе у вашому здоровому харчуванні? Пропоную ідею, як можна урізноманітніти курячі грудки, щоб меню стало веселіше.

Рецепт курячого філе з начинкою простий і досить швидкий. Надіюсь, вам сподобається. 

Зважаючи на сезон, обрала для начинки кабачки і моркву. Ви ж можете поекспериментувати з різноманітніми начинками впродовж року. 

Рецепт

Виходить 4 порції

Інгредієнти:
  • 1 кабачок
  • 2 морквини
  • 4 філе
  • сіль, перець до смаку

Інструкції:

  1. Натерти на тертці овочі. Перемішати.
  2. Гострим ножем зробити надрізи вглибину філе. Оберіть грубшу сторону. Будьте обережними, щоб не прорізати філе наскрізь. Ваша ціль: зробити "кишеньку", яку можна буде начинити.
  3. Наповніть "кишеньки" овочами.
  4. Закрийте отвори дерев'яними зубочистками.
  5. Приправте філе.
  6. Готуйте на пательні, що не пригорає. Спочатку з кожного боку по хвилині. Тоді накрийте пательню, і готуйте ще 10 хвилин, чи поки філе не зготується.
Смачного!