Chocolate Chip Energy Bars. Батончики "Для Підзарядки".


Nobody likes the feeling of being hungry. Often, the hunger strikes us when we aren't prepared, far away from home, on the road or at work. It is in our power though to "be armed" with the healthy snacks when the modern world offers unhealthy fast food options at each step whenever you go.
The energy bars is a good solution if you follow an active lifestyle and spend lots of hours away from your house. The chocolate chip bars, I offer you today, are based on oats, nuts, nut butter and other healthy ingredients. So, no cheating on healthy eating ;)



Preparation time: 15 mins
Baking time: 15 mins at 300'F (160'C )+ 20 mins at 350'F (180'C)

Ingredients:

  • 2/3 cup rolled oats
  • 3 tablespoons walnuts, chopped
  • 1 egg (could be replaced by flax-seed-egg, 1 tablespoon of ground flax seeds and 3 tablespoons of water to replace 1 egg)
  • 4 tablespoons honey or maple syrup
  • 3 tablespoons peanut butter
  • 1/2 teaspoon vanilla
  • dash salt
  • 3 tablespoons flax seeds, ground
  • 2 tablespoons whole wheat flour
  • 2 tablespoons dark chocolate pieces

Method:

  1. Preheat the oven to 300'F and line a loaf pan with foil, extending foil over edges. Lightly coat the foil with an oil of your choice (about 1 teaspoon should be enough).
  2. In a shallow baking pan combine oats and walnuts. Bake 15-18 minutes or until light brown, stirring occasionally; cool.
  3. Increase oven temperature to 350'F.
  4. In a medium bowl, combine the egg (or vegan version), honey (or maple syrup), peanut butter, vanilla, and salt.
  5. Stir in the oat mixture, flax seeds, whole wheat flour and chocolate pieces until combined. Transfer the final mixture to prepared loaf pan.
  6. Bake 20 minutes or until firm in the center and light brown.
  7. Using the foil, lift uncut bars out of the pan. While still warm, cut into bars; cool.

Store in an airtight container at room temperature.

You can watch the recipe in action below.



Батончики "Для Підзарядки"


Не думаю, що комусь подобається відчуття голоду. На жаль, часто так стається, що голод застає нас у ті моменти, коли ми зовсім непідготовлені: в дорозі чи на роботі. Як би там не було, надіюсь, що ви зі мною погодитеся, що в наших силах "озброїтися", щоб встояти перед спокусами сучасності- їжею швидкого приготування на кожному кроці.
Батончики- це прекрасна опція для тих, хто дотримується активного способу життя та проводить багато годин за межами дому. Енергетичні батончиики, які я пропоную вам сьогодні, базауються на вівсяних пластівцях, горіхах, горіховому маслі та інших здорових інгредієнтах. То ж жодного порушення у здоровому харчуванні.

Підготування: 15 хв
Готування: 15 хв при температурі 160'C та 20 хв при температурі 180'C

Інгредієнти:

  • 2/3 скл вівсяних пластівців
  • 3 ст.л. грецьких горіхів, подрібнених
  • 1 яйце (або веганський замінник: 1 ст.л. меленого льону та 3 ст.л. води, щоб замінити 1 яйце)
  • 4 ст.л. меду (або кленового сиропу)
  • 3 ст.л. арахісового масла
  • 1/2 ч.л. ванільного екстракту
  • дрібка солі
  • 3 ст.л. меленого льону
  • 2 ст.л. цільно-зернового борошна
  • 2 ст.л. чорного шоколаду, кусочками

Метод:

  1. Нагрійте духовку до 160'C та застеліть формочку для випічки хлібів фольгою так, щоб краї виходили за межі формочки. Змастіть фольгу 1 ч.л. олії (на ваш вибір).
  2. У глибокй бритванці змішайте вівсяні пластівці та горіхи. Печіть 15-18 хвилин, перемішуючи час від часу; дайте вистигнути.
  3. Збільшіть температуру духовки до 180'C.
  4. У посудині середнього розміру змішайте яйце (або веганський варіант), мед (або кленовий сироп), арахісове масло, ваніль та сіль.
  5. Добавте вівсяну суміш, льон, цільно-зернове борошно та шоколад та перемішайте усі інгредієнти. Викладіть кінцеву суміш у підготовлену форму.
  6. Печіть 20 хвилин, доки добре пропечеться центр.
  7. Тримаючи за краї фольги, викладіть ще ненарізані батончики з форми на дощечку і наріжте порційно на батончики; дайте вистигнути.

Зберігайте батончики у герматичному контейнері при кімнатній температурі.

Рецепт у діях ви можете дивитися внизу.

Comments