German Chocolate Protein Bars. Протеїнові Бари зі Смаком Шоколадного Торта.


You've, probably, heard about the cake called German Chocolate Cake? Maybe, that is one of your favorite desserts. Well, today, I offer you the recipe for the protein bars that taste close to the German chocolate cake. Not as sweet, of course: there is no sugar. All the sweetness comes from the dates and the whey protein*, depending on which one you are using.


*Please be aware that the sweeteners that sport nutrition companies use in their protein powders nowadays are not completely researched, and may have the health side affects, if not instantly, then in years to come.
Choose your whey protein wisely! 
Maryana

Ingredients:

  • 1 cup oats
  • 1/2 cup + 1/4 cup shredded coconut, divided
  • 1/2 cup whey protein powder, chocolate flavored
  • 1/2 cup + 1/4 cup sunflower seeds, divided
  • 1/4 cup water
  • 1/4 cup cocoa powder
  • 1/4 tsp vanilla extract
  • 2 tbsp dark chocolate pieces
  • 1/4 tsp sea salt
  • 1 cup dates, pitted and soaked for 30 minutes

Instructions:

  1. Process the oats until fine flour. Add the cocoa powder and protein powder. Process again.
  2. Drain the dates and add them to the food processor. Process for 30 seconds. Then add 1/2 cup shredded coconut and 1/2 cup sunflower seeds followed by the salt and vanilla.
  3. Process again and keep adding the water little by little to form a dough.
  4. Place the dough in a large bowl and add remaining sunflower seeds and coconut, followed by the dark chocolate.
  5. Place the dough on a parchment paper and cover it with another parchment paper. Form a thick square.
  6. Refrigerate the dough for 2 hours. Then remove the parchment paper and slice the dough into the bars.

Протеїнові Бари зі Смаком Шоколадного Торта



В Америці досить популярний десерт- Німецький Шоколадний торт. Сьогодні пропоную вам рецепт протеїнових барів сі смаком, який наближений до Німецького шоколадного торта. Звичайно, не такий солодкий, бо в ньому нема цукру. Прихильники здорового харчування, які полюбляють солодощі, знають, що у солодких рецептах замість цукру на допомогу приходять сухофрукти. Так, у рецепті протеїнових барів я використала фініки. Протеїновий порошок зі смаком шоколаду теж додав солодкого смаку*

* Будь-ласка, візьміть до уваги, що підсолоджувачі, які використовують компанії спортивного харчування у свої продуктах, до кінця не досліджені і можуть нести загрозу вашому здоров'ю: якщо не одразу, то через роки.
Зважуйте всі за та проти, перед тим, як купувати продукти спортивного харчування!
Мар'яна

Інгредієнти:

  • 1 скл вівсяних пластівців
  • 1/2 скл + 1/4 скл кокосової стружки, розділено
  • 1/2 скл протеїнового порошку
  • 1/2 скл + 1/4 скл соняшникового насіння, розділено
  • 1/4 скл води
  • 1/4 скл какао порошку
  • 1/4 ч.л. ванільного екстракту
  • 2 ст.л. кусочків чорного шоколаду
  • 1/4 ч.л. морської солі
  • 1 скл фініків, без кісточок, замочених у воді на 30 хв

Інструкції:

  1. У блендері перетворіть вівсяні пластівці у вівсяне борошно. Добавте какао та протеїн. Пульсуйте декілька разів.
  2. Процедіть фініки і добавте їх до блендера. Пульсуйте 30 секунд. Тоді добавте 1/2 склянки кокосової стружки та 1/2 склянки соняшникового насіння. Добавте сіль та ваніль.
  3. Продовжуйте пульсувати блендер та потрохи добавляте воду, щоб сформувалося тісто.
  4. Перекладіть тісто до миски. Добавте до нього решта соняшникового насіння, кокосової стружки та чорний шоколад.
  5. Перекладіть тісто на пергаментний папір. Накрийте його зверху ще одним листом пергаментного паперу та сформуйте квадрат (або прямокутник) з тіста.
  6. Покладіть тісто до холодильника на 2 години. Тоді зніміть пергаментний папір зверху та наріжте на бари. 

Comments